Ana içeriğe atla

Amaç

Turizm ve otel işletmeciliği alanında yasa ve yönetmeliklere uygun, etik ilk ve kurallar doğrultusunda hareket eden, mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, sistemli çalışma alışkanlığı kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir.

Hedefler

  • Turizm ve otel işletmeciliğinin temel prensiplerini, turizm ve otelcilik sektörlerinin temel kavramları, işleyişi, tarihçesi ve bileşenleri hakkında genel bir anlayışa sahip,
  • Otel işletmeciliği konusunda temel bilgiler sunmak, otel yönetimi, rezervasyon sistemleri, konaklama hizmetleri, yiyecek-içecek hizmetleri gibi konularda yetkinlik kazanmış.
  • Güncel bilgi ve teknolojiler ışığında ve mesleki etik değerlere bağlı kalarak turizm ve otel işletmeciliği bilgi ve becerilerini kullanabilen,
  • Ekip üyeleri ve diğer departmanlar ile iş birliği içerisinde çalışabilmek, Turizm profesyonelleri ve turizm hizmetini alan bireyler ile sürdürebilir ve etkili iletişim kurabilen,
  • Turizm ve otel işletmecliği alanında sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar çerçevesinde sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer alan öğrenciler yetiştirmek.